mgp.dk

Så fik vi mail fra Maria fra HusCompagniet - vores byggeleder. Hun har indkaldt til byggemøde på grunden, hvor vi skal gennemgå hvad der skal ske fremover.  Vi skal bl.a. sikre os at jordvarmen bliver placeret så det efterfølgende er muligt at få nedgravet en trampolin uden at den karambolerer med slangerne. Derudover skal vi få klarlagt hvad der skal ske med overskydende jord samt ekstra stabilgrus til indkørsel og terasser.

Ud fra mailen, så kan vi forvente at der allerede inden mødet er lavet afsætning på grunden, så nu begynder der at ske noget :)

Se mere...

Møde med HTH

26 november 2016 - tilføj kommentar

Så var det tid til møde med HTH - vi skulle have været til møde 14 dage før, men Martin fra HTH's erhversafdeling havde en syg baby og blev nødt til at rykke mødet. Vi havde forinden mødet været i både HTH's afdeling i Roskilde og Næstved og havde allerede udset os hvilken model vi ville gå efter.  Det skulle være model VH7 i hvid med sort bagkant.

På de oprindelige plantegninger havde vi tegnet køkken-øen med en længde på 150 cm, da vi havde valgt at det skulle være nemt at komme rundt om øen. Vi fik dog et super godt råd fra et andet par, der også er igang med at tegne deres drømmehus, om at det var meget vigtigere med afsætningsplads på øen - og at 90-100 cm mellem ø og skabe var rigeligt - så vi havde til dagen møde med HTH ændret lidt på tegningerne. Øen havde nu fået et ekstra 60 cm skabs-modul, så nu er det en ø på 210 cm, som bliver centrum af køkkenet.

Overfor øen, kommer der en hel skuffevæg på 4 meter - her skal der udelukkende være skuffer. Planen var fem moduler af 80 cm med tre skuffer i hvert modul, men efter snak med Martin og efter at vi så skufferne 'live', ændrede vi vores ønsker til to moduler med tre skuffer, samt tre moduler med to skuffer. Generelt i hele køkkenet har vi valgt hvid sokkel - og den bliver skåret til i højden, da standard-højde for VH7 er højere end normalt - og nu er vi jo ikke verdens højeste mennesker, så det gav god mening at komme ned i normal størrelse :)

På køkken-øen er planen en underlimet sort vask, opvaskemaskine og derudover udelukkende skabe. Ovnen kommer til at blive placeret i et højskab, hvor mikroovn kan stå ovenover - og på begge sider af ovnen vil der komme højskabe med udtrækskurve og skabslåger. 

../../content/uploads/ca83d79f-6780-42f9-978e-b12de7ea9dcf.jpg

Vi har forelsket  os i en bordplade fra Leandia - en korian-bordplade, hvor samlinger svejses på stedet, og som man derfor ikke kan se efterfølgende - vi afventer spændt prisen på denne, for det er ikke helt nemt at blive klog på... 

Som vask til underlimning i bordpladen har vi valgt en sort vask fra blancho.

Køkkenøen får foruden vask og plads til opvaskemaskine, vaskeskab, samt to ekstra skabe - samt et enkelt skab på bagsiden. Resten af bagsiden bruges som bardisk med plads til to-tre barstole. På køkkenøen får vi desuden installeret et twister el-udtag, så der er adgang til el hvis der skal blendes eller lign i vasken.

Ovnen kommer i et højskab, hvor der kommer til at stå midt mellem to andre højskabe.

Køleskabet bliver et sort amerikanerskab fra Bosch.

I badeværelserne valgte vi en hvid marmorbordplade, der minder meget om korian-bordpladen i køkkenet - dog en smule billigere, men med vask støbt ind i bordpladen, så den gerne skulle være meget rengøringsvenlig...

Bryggerset bliver så simpelt som muligt, en laminatbordplade, vasken vi får leveret fra Uggerly og to skabe under bordet - resten af pladsen indretter vi først når vi er flyttet ind.

Så nu afventer vi svar fra HTH om hvilken pris de vil have for vores drømmekøkken - vi har afsat en del ekstra til dette rum, men vi frygter også at bordpladerne i dels køkken men også de to badeværelser kommer til at spise en ret stor del af budgettet - og så må vi efterfølgende vurdere om det er pengene værd, eller om vi skal gå alternative veje...

Se mere...

../../content/uploads/bce2254a-005a-4020-8d89-038f5cab5b33.PNG

Yeeeeeeeeeeeeeeees - så kom dagen hvor en mail tikkede ind fra HusCompagniet - vi har fået byggetilladelse og fået det som vi havde håbet. Der nåede at være en mindre tvivst i forbindelse med vores første valg af varmepumpe - men da denne efterfølgende er skiftet ud med et jordvarmeanlæg, var der ikke andet der gav problemer :)

Vi har derfor fået lov til at bygge et 'mindre' hus på 192 kvm og fået dispensation til en mindre taghældning end de påkrævede 35 grader - vi ender med 25,  hvilket dels er en billigere løsning og samtidig passer bedre til den type hus vi gerne vil bygge.

Så nu er næste skridt, at HusCompagniet kontakter os mhp et opstartsmøde, hvor vi skal møde vores byggeleder. Der vil også snarest blive etableret byggestrøm, og selve afsætningen af huset på grunden kommer også til at foregå snart - vi glæder os!!!

Se mere...

Tilbud på el...

17 november 2016 - tilføj kommentar

Av - vi havde regnet på de ændringer vi havde foretaget på el-siden, men at de 35.000,- vi havde sat til yderligere el på ingen måde var nok, kom alligevel lidt bag på os. Hele 39.800,- ekstra - altså ekstra el for 75.800,- hmmm :( 

Nå, men er det så nødvendigt med kombi-udtag til netværk og tv i alle værelser, kontor og stue - de står alligevel til den nette sum af 2.759,- pr. stk... Og hvad med udendørs belysning - 1.653,- pr lampe inkl. installation - det vil være en post der nemt kan klares efterfølgende, så her hopper vi nok fra. Derudover er vi på vej til at gå all-in på Philips Hue's system - hvilket overflødiggører korrespondance-kontakter overalt i huset - til gengæld skal vi så til at finde ud af hvor den slags kontakter skal placeres...

Nå, men der skal vist tænkes lidt alternativt for at få den pris ned på et fornuftigt leje...

../../content/uploads/6ede5380-0bd7-4e80-8f5e-13f2243c091b.png

Se mere...

Tilbud på vvs

12 november 2016 - tilføj kommentar

Lasse fra Uggerly var meget hurtig til at vende tilbage med tilbud - han havde tegnet ind hvor der skulle være gulvvarme, hvor afløb blev placeret, hvordan kloakering, udendørs vandhane, vandhaner på toiletter, køkken, amerikaner-køleskab, bryggers og badeværelser skulle placeres. 

Han kom også med et tilbud på de forbedringer vi havde besluttet os for - en overskridelse af budget med små 40.000,-, så nu går vi igang med at se hvad der er nødvendigt og hvad der 'bare' er nice to have og så vender vi tilbage med reviderede ønsker. Specielt vores tanker omkring blødgøringsanlæg skulle genbesøges -  en uforudset udgift på 16.000,-

Quooker havde vi regnet med i hvidevare-budgettet, så den kommer som sådan ikke som en overraskelse - kun at den er med i dettet tilbud og ikke det tilbud vi får fra elektrikkeren.

 

../../content/uploads/b31a1ac5-14d8-47bb-86d3-574c230ddf8a.png

Se mere...

Møde med Uggerly

Uggerly er det firma, der står for både el og vvs, når man har valgt at bygge hus med HusCompagniet. 

Vi var blevet indkaldt til møde med Uggerly fredag d. 11/11, så vi drog mod Ringsted hvor firmaet har til huse - det var nabo-grunden til HusCompagniet, så vi kendte ligesom vejen derud. Vi startede med at tale med Uggerlys vvs-mand, og fandt meget hurtigt ud af, at vvs-tilvalg overhovedet ikke havde været nævnt som en mulig meromkostning. For el, køkken, bad og bryggers var vi blevet gjort opmærksomme på at der skulle afsættes ekstra, men vvs-delen har vi slet ikke været inde over. Vi vidste godt at det var dyrere at få væghængte toiletter, og det var med i den samlede enterprise, men at blandingsbatterier som standard var plastik, at der ikke var fasthængt brusehovede, at selve toilettet skulle ændres, at der er noget så smart som et blødgøringsanlæg, som gør at vi kan slippe for kalk, at det var hos vvs'eren at vi skulle vælge Quooker samt at et toiletbræt er SÅ dyrt havde vi ikke lige med i vores overvejelser... 

Nå, men selve mødet med Lasse fra Uggerly gik super fint - han viste os rundt i deres show-room og vi blev ret hurtigt enige om hvilke brusere, blandingsbatterier, toiletter og lign. som vi gerne ville have i det nye hus. Vi blev her introduceret for et blødgøringsanlæg fra BTW, som gør at vi slipper af med kalk i vandet. Vi havde hørt om det før, men vi havde ikke sat os ind i hvorfor vi skulle vælge det, men vi blev overtalt, så nu er vi meget spændte på hvordan det kommer til at virke :)

Herefter gik turen til Uggerlys el-installatør, Carsten - her var vi meget mere forberedte og startede med at vise et udkast til hvad det var vi gerne ville have af ændringer til de forslag som Uggerly var kommet med. Vi havde i vores samlede enterprise fået afsat yderligere 35.000,- til el-installationer, men de får godt nok hurtigt ben at gå på, når et spot står til 880,-, en udendørs lampe til 1.600,-, et udtag til net og tv til 2700,-, 

Nå men alle ønsker blev gennemgået og vi fik tegnet ind hvor stik skulle sidde, hvor højttalerne i stuen skal sidde, hvor tv skal være - hvor der skal være korrespondance, hvor der skal være spots, hvor der skal være lampeudtag i loft og på væg.

Efterfølgende gik vi vores ønsker om hvidevarer igennem - her havde vi en forventning om at vi kunne se Siemens og Bosch's udvalg, men blev slemt skuffede, da de hos Uggerly har et meget lille udvalg, så måske går turen til Siemens show-room i Ballerup en af de kommende dage.

Nu venter vi så spændt på de tilbud som hhv. Lasse og Carsten sender til os...

Se mere...

Byggeriets faser

09 november 2016 - tilføj kommentar

HusCompagniet har sendt os følgende plan:

BYGGERIETS FASER

Forudsætning – Grunden er ryddet og byggemodnet med ordentlige adgangsforhold
Fundering – støbning af fundament, udlægning af varmeslanger, trækning af vandrør, støbning af gulv etc. 
Elementmontering – opstilling af indvendige væg-elementer
Tømrerfasen – oplægning af spær, isolering, lægning af undertag, isætning af vinduer
Udtørring – varmeblæser og affugter kører for at nedsætte fugtprocenten
Grov installation af EL – trækning af kabler og grundinstallation
Grov installation VVS – installation af vandvarmer og gasanlæg
Tagsten oplægges 
Opsætning af lofter 
Skalmuring
 – opmuring af ydermure, sokkelpudsning etc.
Malerfasen – spartling, tapetsering og maling.
Flisemuring – opsætning af fliser og lægning af klinkegulve.
Snedkerfasen – døre, lister og opsætning af inventar 
Afsluttende VVS – opsætning og montering af sanitet, armaturer, vaske mv. 
Afsluttende EL – færdiggørelse af installation, opsætning af spot og stikkontakter, montering af hvidevarer
Lægning af trægulve / tæpper
Færdiggørelse
 – fugning, malerfinish arbejde, håndværker rengøring, vinduespudsning
Foraflevering – inklusiv udbedring af fejl/mangler konstateret på forafleveringen
Endelig aflevering – altid til den aftalte tid

Så nu er det bare at vente på byggetilladelsen, så må de gerne gå igang :)

Se mere...

Vi hørte rygter om at der var en antenneforening i Bjæverskov - den havde ikke tidligere været en mulighed i de leje-boliger vi bor i pt, men måske det kunne lade sig gøre i forbindelse med den nye grund? Vi tog fat i formanden for antenneforeningen og via ham fik vi et oversigtskort over Kildebjergs Agre, og kunne se at der allerede var to huse der var tilknyttet foreningen. 

Vi har fået lagt tom rør ned til grunden så vi kan komme på nemmest muligt, så nu har vi muligheden for at blive tilsluttet antenneforening, fibernet (Fibia / Waoo) og tdc (YouSee).

Vores tanker omkring tv-løsningen er følgende:

Waoo - da vi skal have fiber, ville denne løsning helt klart være den nemmeste, men vi har prøvet produktet fra Waoo og er absolut ikke imponeret. Dels skal vi have en boks pr. tv (hvilket sagtens kan løbe op i seks stk.) og derudover kan disse bokse ikke tale sammen, så et program optaget på en boks kan ikke afspilles på et andet - skidt!

YouSee - vi har YouSee nu og er generelt ok tilfredse - dog er det meget skidt at man kun kan se en HD kanal ad gangen - dvs. optager vi én HD kanal kan en anden ikke ses samtidigt. Derudover er det også en boks-løsning, så der skal en boks til hvert tv...

Antenneforening - her er det en løsning fra Stofa der stilles til rådighed. Fordelen er at signalet leveres enten via antennekabel eller netværk (hvis smart-tv ønskes). Det betyder at der ikke er behov for en boks på fx. børneværelserne, hvilket på sigt gør løsningen meget billigere. Derudover er der mulighed for at hente kanalerne ind i et media-center.

Se mere...

Det endelige skøde blev modtaget fra advokaten - nu mangler vi 'bare' byggetilladelsen, så vi kan komme igang :)

Se mere...


Log ind

Skriv som gæst

Log ind med Facebook

Log ind

Log ind med Facebook

Skriv som gæst