mgp.dk
Revideret plantegning

Med valget af jordvarmeanlæg fra Vølund, skulle plantegningen og enterprisekontrakten ændres. Det var heldigvis en mindre ændring og en ændring som vi forhåbentlig bliver rigtig glade for.

Vi har ingen erfaringer med hverken varmepumpe eller jordvarme, og havde egentlig bare valgt varmepumpen frem for jordvarme, da varmepumpen kun skulle have service hvert andet år, fremfor jordvarmen, der skal serviceres årligt...

 /../../content/uploads/0a1eb6f4-8a71-45ac-8257-18ac5e4f3145.png

Se mere...

Vi havde et ønske om at få flyttet en dør til Mathildes værelse, og var lidt nervøse for om det kunne lade sig gøre, for plantegningerne var godkent og dermed lukket for ændringer, men en mail til HusCompagniet med vores ønsker blev godkendt og her er vores endelige plantegninger :)

Døren til Mathildes værelse har fået en fin lille sky, der markerer ændringen.

 /../../content/uploads/d3b8061c-cc6c-4262-b8fb-f7d5cd740fe0.png

Se mere...

Fibia

14 oktober 2016 - tilføj kommentar

Fibia

Da vi vidste, at vi gerne ville have fibernet i det nye hus, havde vi taget fat i Fibia (som vi allerede i dag bruger), for at forhøre os om mulighederne for at blive tilsluttet. Vi tog fat i dem helt tilbage i august, og fik der at vide at det ikke kunne lade sig gøre (velvidene at vi kunne se et fiberskab på den anden side af vejen). Da vi så talte med vores kommende naboer og de sagde at de allerede havde fiber, så kontaktede vi Fibia igen og de lovede at vende tilbage med yderlige informationer om det var muligt. Da de efter nogle uger stadig ikke havde ringet retur, så ringede vi igen og nu kunne det pludselig godt lade sig gøre - vildt at det skal være så snørklet at købe en vare...

/../../content/uploads/dcaa74fd-7a15-4108-9366-3bfb4f6addfb.jpgNå, men i dag var der så besøg af en fra Fibia, for vi skulle sikre os at der lå tomrør fra Fibia på grunden og at der var nok til at det ville kunne graves ned i forbindelse med gravearbejdet. Vi fandt ud af at der allerede var rigeligt af rør fra både Fibia og TDC, så indtil huset står klart er der ikke mere vi skal gøre på den front.

Vi blev dog informeret om at Fibia netop har opgraderet deres produktlinie, så for en lille merpris, kan vi nu få en 300/300 Mbit forbindelse  

Se mere...

Byggetilladelse?

HusCompagniet var blevet kontaktet af Køge Kommune i forbindelse med den søgte byggetilladelse (vi vidste ikke at den var sendt, men super nyhed at få det bekræftet ) - Køge kunne ikke godkende byggeriet, idet det ikke ville komme til at overholde BR2020, når vi havde valgt udelukkende at bruge varmepumpe som varme-kilde. Vi havde nu to muligheder - enten at få påmonteret solceller til at drive  varmepumpen, eller at skifter over til jordvarme. Vi havde oprindeligt været meget i tvivl om vi skulle bruge jordvarme eller varmepumpe, og var egentlig udelukkende kommet på varmepumpen, ud fra servicerings-forhold, da det skulle være nemmere at vedligeholde og reparere, hvis noget gik galt. At varmepumpen så ville skulle stå ved siden af hovedindgangen var vi ikke just fans af, men det var eneste sted den burde stå - og dermed med i vores plantegning.

MEN - nu fik vi jo så en mulighed for at slippe af med den 'øje-bæ' og samtidigt overholde BR2020, så det valg var egentlig ret nemt - så nu er HusCompagniet igang med at ændre tegningerne og skrive ind i kontrakten at vi erstatter varmepumpen med jordvarme - håber det er eneste tvist der bliver med kommunen, men nu må vi se :)

Se mere...

Infomøde

12 oktober 2016 - tilføj kommentar

Infomøde

Omkring 60 personer troppede op til info-møde hos HusCompagniet i Virum - alle kommende byg-herrer, som gerne ville klædes endnu bedre på til den kommende proces. 

Vi havde ikke tidligere været forbi Kongevejen, hvor deres Virum-kontor ligger, men det kan godt anbefales at komme i god tid, da der ikke er mange p-pladser til de mange fremmødte - vi fandt dog en plads på en af de nærliggende villa-veje, og nåede frem til mødet i tide. Der var små sandwiches og vand / sodavand og slik til at holde den værste sult væk.

HusCompagniet havde sendt to mand fra Ringsted afdelingen afsted til mødet, Thomas Haagendrup - afdelingschef  som stod for meget af den grundlæggende information, samt Lars Sørensen, teknisk chef, der  stod for de mere dybdegående informationer.

Vi kom igennem forløbet med hensyn til opmåling, udgravning, støbning af  fundament, vægge, tag, vvs, el og meget andet.

Vi fik bl.a. udleveret følgende folder, der opsummerer byggeprocessen:

 /../../content/uploads/9f86f879-ce55-4c26-9984-09b9e97b5881.JPG   /../../content/uploads/67511fda-edaa-406d-881f-6b38778bc94e.JPG

/../../content/uploads/2f13e83c-4593-4ba3-a953-5bbe55832cc1.JPG   /../../content/uploads/6af2c4f9-bffc-4141-84d3-2d8223bfd886.JPG

Der var ikke så meget nyt på mødet, men trods alt rart lige at høre nærmere til hele processen - så mødet var afgjort et besøg værd.

Se mere...


Log ind

Skriv som gæst

Log ind med Facebook

Log ind

Log ind med Facebook

Skriv som gæst