mgp.dk
Byggetilladelse?

HusCompagniet var blevet kontaktet af Køge Kommune i forbindelse med den søgte byggetilladelse (vi vidste ikke at den var sendt, men super nyhed at få det bekræftet ) - Køge kunne ikke godkende byggeriet, idet det ikke ville komme til at overholde BR2020, når vi havde valgt udelukkende at bruge varmepumpe som varme-kilde. Vi havde nu to muligheder - enten at få påmonteret solceller til at drive  varmepumpen, eller at skifter over til jordvarme. Vi havde oprindeligt været meget i tvivl om vi skulle bruge jordvarme eller varmepumpe, og var egentlig udelukkende kommet på varmepumpen, ud fra servicerings-forhold, da det skulle være nemmere at vedligeholde og reparere, hvis noget gik galt. At varmepumpen så ville skulle stå ved siden af hovedindgangen var vi ikke just fans af, men det var eneste sted den burde stå - og dermed med i vores plantegning.

MEN - nu fik vi jo så en mulighed for at slippe af med den 'øje-bæ' og samtidigt overholde BR2020, så det valg var egentlig ret nemt - så nu er HusCompagniet igang med at ændre tegningerne og skrive ind i kontrakten at vi erstatter varmepumpen med jordvarme - håber det er eneste tvist der bliver med kommunen, men nu må vi se :)

Se mere...

Første skitse af nyt hus

HusCompagniet sendte os første skitse af vores nye drømmehus - en skitse, der desværre ikke var up2date, da det så ud til at den  var lavet på baggrund af vores første ønsker - vi vendte derfor tilbage med at der var en del der skulle ændres - bl.a. var køkkenet pludselig blevet 4,8 meter bredt i stedet for de 4 meter vi gerne ville have det. Badeværelset i børneafdelingen var også placeret forkert, så skitsen blev kasseret og vi ventede derefter i spænding på den næste.

Det positive ved tegningen var dog, at vi fik bekræftet at det kunne lade sig gøre at bygge huset, da det nu var en tegning der opfyldte murmål.

Første skitse:
/../../content/uploads/9b0b80c6-7c88-4924-a9b3-9a8ea0427877.png

Se mere...

Revideret skitse

01 september 2016 - tilføj kommentar

Revideret skitse

Så fik vi tilsendt en revideret plantegning, og nu begynder det at ligne noget. Badeværelset er placeret mellem to af børneværelserne og køkkenet har fået de rigtige dimensioner.


/../../content/uploads/7815e3e8-fc2e-40cd-bcd2-c3730a0a584a.png

Se mere...

Revideret plantegning

Med valget af jordvarmeanlæg fra Vølund, skulle plantegningen og enterprisekontrakten ændres. Det var heldigvis en mindre ændring og en ændring som vi forhåbentlig bliver rigtig glade for.

Vi har ingen erfaringer med hverken varmepumpe eller jordvarme, og havde egentlig bare valgt varmepumpen frem for jordvarme, da varmepumpen kun skulle have service hvert andet år, fremfor jordvarmen, der skal serviceres årligt...

 /../../content/uploads/0a1eb6f4-8a71-45ac-8257-18ac5e4f3145.png

Se mere...

Da vi var kommet os over choket om at vi faktisk kunne finde på at købe grund i Bjæverskov, og efter at vi havde fået gennemlæst alle de kataloger vi havde fået tilsendt, samt været på besøg i diverse udstillingshuse, så gik vi igang med at skrive ønsker ned til et nyt hus, samt at prøvetegne diverse forskellige typer huse, der alle ville kunne varetage vores behov.

Vi blev hurtigt enige om, at vi havde brug for tre børneværelser, et kontor, en forældreafdeling som var adskilt fra børnene, et meget åbent køkken / alrum i forbindelse med stuen, samt et bryggers. Hvis det var muligt ville vi gerne have en køkken-ø og et depot der lå tæt på køkkenet. Et walk-in closet ville da også være rart.

Vi var meget enige om at indgangen til bryggerset skylle være meget adskilt fra hovedindgangen, da vi alt for tit har set bryggers-døren blive brugt som primær indgang, da folk ikke kan se forskel på hvilken der 'bør' bruges...

Vi var også meget sikre på at det ekstra toilet / bad, der ville være i forbindelse med forældreafdelingen, skulle kunne tilgåes uden at gæster skulle igennem soveværelset.

Loft til kip / skråloft i stue og køkken / alrum var også meget høj prioriteret - og efter besøg i et væld af udstillingshuse, fandt vi også meget hurtigt ud af at det skulle være med lyd-lofter, da der ellers ville blive alt for megen larm.

Se mere...

Vi havde et ønske om at få flyttet en dør til Mathildes værelse, og var lidt nervøse for om det kunne lade sig gøre, for plantegningerne var godkent og dermed lukket for ændringer, men en mail til HusCompagniet med vores ønsker blev godkendt og her er vores endelige plantegninger :)

Døren til Mathildes værelse har fået en fin lille sky, der markerer ændringen.

 /../../content/uploads/d3b8061c-cc6c-4262-b8fb-f7d5cd740fe0.png

Se mere...


Log ind

Skriv som gæst

Log ind med Facebook

Log ind

Log ind med Facebook

Skriv som gæst